Dallas slavio u Clevelandu, Clippersi u Detroitu

NBA liga

Dallas slavio u Clevelandu, Clippersi u Detroitu

Midhat Šljivak

Košarkaši Dallas Mavericksa savladali su večeras na gostovanju u Quicken Loans Areni ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 102:97.

Izjednačena košarka se igrala većim dijelom prvog perioda. Ipak, u samom finišu prve četvrtine Mavsi prave seriju od 9:2, te prvu dionicu dobivaju rezultatom 30:23.

Nastavili su Mavsi s boljom igrom u drugoj četvrtini. Prednost je sve više rasla, a u jednom trenutku su imali 23 poena prednosti. Na odmor se otišli sa plus 22 u korist tima iz Dallasa 59:37.

Ipak, u nastavku je Cleveland se uspio da se vrati u meč. Nakon 36 minuta igre su smanjili zaostatak na samo minus 13, 79:66, da bi potom u posljednjoj četvrti došli na samo dva 91:89. Ušlo se potom u zanimljivu završnicu, gdje su se bolje snašli Mavsi, koji su na kraju slavili pobjedu. 

Monta Ellis je u pobjedničkom sastavu ubacio 22 poena, Shawn Marion je dodao 18, a Dirk Nowitzki je dodao 17 poena  uz 10 skokova.  Kod Clevelanda Kyrie Irving je ubacio 26 poena. Deng je dodao 20, a fantastični su bili Tristan Thompson sa 19 poena i 10 skokova, te Anderson Varejao sa 18 poena i 21 skokova.

Detroit - LA Clippers 103:112

Pobjedu su upisali i Los Angles Clippersi, koji su kao gosti slavili kod Detroit Pistonsa 112:103.

Nakon što je Detroit dobio prvi period 28:26, Clippersi su probudili, te su na odmor oni otišli sa 11 poena prednosti 63:52. 

Uspjeli su u nastavku bez većih problema stići do pobjede do koje ih je vodio Jamal Crawford s 26 poena, Blake Griffin je dodao 25, JJ Redick je ubacio 20, a sjajan je bio i DeAndre Jordan sa 16 poena i 21 skokom.

Rodney Stuckey je ubacio 29 poena kod Pistonsa, a Josh Smith je dodao 24...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije