Dallas sve bliže velikom finalu

NBA, doigravanje

Dallas sve bliže velikom finalu

Adnan Beganović

Košarkaši Dallasa u produžetku su savladali Oklahomu (112:105) te su tako poveli 3:1 u finalnoj seriji zapadne konferencije.

Pet minuta prije kraja regularnog dijela susreta Oklahoma je imala prednost od 15 poena (99:84) i tada se činilo da će serija biti izjednačena na 2:2.

Međutim, Dallas pravi seriju od 17:2 i dolazi do izjednačenja (101:101). U posljednjem napadu Oklahome, Durant je pokušao pogoditi za tri poena, no njegov šut blokirao je Marion, da bi potom Dallas preko Kidda mogao doći do trijumfa, ali njegov šut nije bio precizan.

U produžetku se bolje snašao Dallas i na kraju je došao do zaslužene pobjede koja ga je dovela na korak do velikog finala.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Nowitzki sa 40, te Terry sa 20 poena, a dobru partiju pružio je i Kidd, koji je imao učinak od 17 poena, sedam asistencija i pet skokova.

S druge strane, kod Oklahome su najučinkovitiji bili Durant sa 29 poena i 15 skokova, te Westbrook sa 19 poena i osam asistencija.

NBA doigravanje, konferencijski finale:
Zapadna konferencija:
Oklahoma City – Dallas 105-112, produžetak (Durant 29k, 15s, Westbrook 19k, 8s, 8a / Nowitzki 40k, Terry 20k)
(Dallas vodi u seriji 3-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.