Dallas upisao 17. pobjedu u 18 utakmica

Povreda Dirka Nowitzkog

Dallas upisao 17. pobjedu u 18 utakmica

U NBA ligi je sinoć odigrano deset utakmica. Derbi meč odigrali su Oklahoma City i Dallas, a pobjednik je ekipa Dallasa koja je uprkos velikim problemima u sastavu zabilježila novu pobjedu.

Dallas je igrao bez trenera Ricka Carlisliea, koji je operisan, a na početku druge četvrtine parket je morao napustiti i njihov najbolji igrač Dirki Nowitzki, koji je doživio povredu koljena. Shawn Marion je ušao s klupe i ubacio 20 poena, Caron Butler je ubacio 21, i Dallas je zabilježio 17. pobjedu u posljednjih 18 utakmica.

Hedo Turkoglu je postigao 20 poena, Dwight Howard je dodao 19 poena i 13 skokova za treću uzastopnu pobjedu Orlanda u New Jerseyu 104:88. Devin Harris je sa 24 poena bio prvo ime Netsa. Gostujuću pobjedu je ubilježila i Atlanta protiv Milwaukeeja (95:80) uz odličnu utakmicu Ala Horforda (18 poena, 12 skokova).

Mlada momčad Minnesote je konačno pokazala da ima budućnost. Vukovi su odigrali najbolju utakmicu sezone, posebno Michael Beasley koji je ostvario 30 poena i 9 skokova, i savladali su New Orleans rezultatom 113:98. Kod Hornetsa su najbolji bili David West sa 23 poena i Chris Paul sa 22 poen ai 13 asistencija.

Charlotte je u prvoj utakmici s novim trenerom Paulom Silasom na klupi slavio pobjedu protiv Detroita sa 105:100. DJ Augustin je bio prvo ime Bobcatsa sa 27 poena, Stephen Jackson je dodao 23, dok je Charlie Villanueva kod Pistonsa bio prvo ime sa 25 poena.

Memphis je protiv Toronta ima zaostatak od 12 poena, ali se u drugom dijelu meča probudio Zach Randolph i ubacio 15 od ukupno 21 poena, Rudy Gay je dodao 18, za pobjedu Memphisa od 96:85. Houston je protiv Washingtona upisao petu uzastopnu pobjedu rezultatom 100:93.

Nakon četiri uzastopna gostujuća poraza Portland je konačno slavio pobjedu i to kod Utaha rezultatom 96:91. LaMarcus Aldridge je ubacio 26 poena, dok je kod Jazzera Deron Williams postigao 31.

Eric Gordon je postigao rekord karijere- šest trica na jednom meču-u pobjedi Clippersa protiv Sacramenta 100:99, dok je Golden State na krilima Monte Ellisa (22 ppoena, 12 asistencija) i Davida Leeja (21 poen, 16 skokova) slavio treću uzastopnu pobjedu protiv Philadelphije rezultatom 110:95.
rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.