Dallas večeras gostuje u Baceloni

Loše otvaranje sezone za Špance

Dallas večeras gostuje u Baceloni

Loše su košarkaši Barcelone otvorili novu sezonu. Prvo ih je najveći rival Real Madrid savladao u Superkupu, a u prvenstvo su ušli sa dva poraza. 

Podsjetimo prvo je Valladolid na krilima našeg Nedžada Sinanovića slavio protiv momčadi Xavia Pascuala, a onda je Barcelona poražena i na gostovanju kod uvijek nezgodnog Bilbaa. Velike probleme Barcelona ima pod košem gdje su pred ovu sezonu ostali bez N'Donga, Koste Perovića, te kralja blokada Frana Vazqueza. Na njihove pozicije stigli su Nathan Jawai iz Unicsa, te Ante Tomić iz Real Madrida. 

 

Dallas Mavericksi nisu briljirali u duelu protiv Albe, što je u neku ruku i razumljivo. Pripreme za NBA timove su tek počele i nema sumnje da će ekipa Ricka Carlislea dostići pravu formu do početka regularnog dijela NBA lige. Barcelona je i pored ovih poraza uvijek neugodan protivnik. Ekipa koja je godinama u evropskom vrhu i neprikosnovena u Španiji svima je neugodan protivnik. 

 

Iako je riječ o revijalnoj utakmici i jedni i drugi će željeti pobjedu kako bi se predstavili u što boljem svjetlu. Barcelona je po tradiciji neugodna ekipa za NBA timove. Večerašnji duel sa Mavericksima bit će im šesti ovevrste, a do sada su ostvarili dvije pobjede i tri poraza. Barcelona je i jedini evropski prvak koji je slavio u duelu protiv NBA prvaka. 2010. bili su bolji od Los Angeles Lakersa. 

 

Da li će Barcelona odmarati svoje ključne igrače jer ih već u petak očekuje prvi ispit u Euroligi protiv prvaka Njemačke Bamberga, te da li će Mavsi dati više minuta svojim zvijezdama ostaje da vidimo. Jedno je sigurno Palau Sant Jordi dvorana bit će puna, a pred nama je košarkaški spektakl.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.