Danas žrijeb Eurolige

Danas žrijeb Eurolige

Danas će se u Barceloni održati žrijeb Eurolige za narednu sezonu, nakon kojeg će biti poznate grupe ovog elitnog evropskog takmičenja.

Prema pravilima ULEB-a, za nosioce su određena četiri kluba koja su prošle sezone izborila plasman na Final Four turnir, koji se održavao u Berlinu. Tako će se u prvom šeširu naći ekipe evropskog prvaka Panathinaikosa, te Barcelone, CSKA i Olympiacosa.

Četvrtfinalisti iz prošle sezone određeni su u drugi šešir, u kojem će se naći Tau Ceramica našeg reprezentativca Mirze Teletovića, te Real Madrid, Montepaschi i Partizan.

U trećem šeširu našla se zagrebačka Cibona, kojoj će tu društvo praviti Unicaje, Maccabi i Armani Jeans Milano. U posljednjem, šestom šeširu našli su se Asvel i Oldenburg, plus dva najbolja kluba koji će se plasirati kroz kvalifikacije.

Prvi šešir
Panathinaikos
CSKA
Barcelona
Olympiakos

Drugi šešir
Real Madrid
Tau Ceramica
Montepaschi
Partizan

Treći šešir
Unicaja
Maccabi
Cibona
AJ Milano

Četvrti šešir
Asseco Prokom
Fenerbahče
Efes Pilsen
Virtus Roma

Peti šešir
Union Olimpija
Žalgiris
Lietuvos Rytas
Khimki

Šesti šešir
Asvel Lyon
Oldenburg
Kvalifikant
Kvalifikant

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije