D'Angelo Russell vodio Netse do trijumfa protiv Knicksa

Pripreme pred NBA

D'Angelo Russell vodio Netse do trijumfa protiv Knicksa

Košarkaši Brooklyn Netsa slavili su pobjedu protiv New York Kincksa u Medison Square Gardenu sa 115:107 u okviru priprema pred početak nove NBA sezone.

Veliko ovoljetno pojačanje Netsa D'Angelo Russell vodio je ekipu Netsa do trijumfa i pokazao je da će imati veliki uticaj na njihovu igru. S druge strane, od debitanata veoma dobar je bio Enes Kanter koji je ubacio 19 poena.

Prvi period meča protekao je u izjednačenoj igri, a na kraću pauzu sa prednošću od tri poena otišli su New York Kincksi. U drugom periodu nešto bolji su bili Netsi te su tu dionicu dobili sa pet poena razlike (29:24). 

Presudna na ovom susretu bila je treća četvrtina koju je ekipa Netsa dobila sa 34:21, a Knicksi se nisu predavali u posljednjoj četvrtini međutim na kraju nisu mogli doći do pobjede. 

Najefikasniji kod Netsa bio je D'Angelo Russell s 19 poena za isto toliko minuta, dok je Sean Klipatrick dodao četiri poena manje. Kod Knicksa po 17 ubačaja imali su Tim Hardaway  Enes Kanter, dok je dva poena manje imao Latvijac Kristaps Porzingis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi