Daniels pojačao Celticse
Daniels Pacerse zamijenio Celticsima

NBA liga

Daniels pojačao Celticse

Marquis Daniels je pojačao ionako jaku vanjsku linuju Boston Celticsa. Dosadašnji bek Indiana Pacersa potpisao je jednogodišnji ugovor s Boston Celticsima u kojima mu je namijenjena uloga rezervnog beka šutera.

Daniels iza sebe ima najbolju sezonu u svojoj NBA karijeri. U dresu Indiane je odigrao 54 utakmice, od čega 43 kao starter, pritom postižući 13,6 poena i 4,6 skokova u prosjeku, dok u karijeri ima prosjek 9,4 poena po susretu. 

Prije dolaska u Indianu tri sezone je nosio dres Dallasa. 28-godišnjem beku je namijenjena uloga da zajedno sa Eddiem Houseom bude alternativa Rajonu Rondou i Rayu Allenu, što će vanjsku liniju Bostona učiniti jednom od najjačih u ligi. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.