Danijel Lutz novi trener Cibone

Danijel Lutz novi trener Cibone

Midhat Šljivak

Zagrebačka Cibona od danas i zvanično ima novog trenera ekipe.

Umjesto Josipa Vrankovića na klupu Cibosa sjeo je Danijel Lutz, dosadašnji pomoćni trener ekipe. "Kao dosadašnji pomoćni i sada glavni trener prvog tima Danije Lutz zaslužuje puno povjerenje Uprave kluba u dlajnjem vođenju ekipe", stoji u saopštenju KK Cibona.

Cibona je na klupi htjela vidjeti Jasmina Repešu, no do dogovora nije došlo, ali će Repeša obavljati ulogu stručnog konsultanta.

Lutz je dužnost prvog trenera tiima obavljao i početkom aprila ove godine kada je zbaog loših rezultata u doigravanju za prvaka Hrvatske Dražen Anzulović dobio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.