Darjus Lavrinovič MVP devetog kola Eurolige

Darjus Lavrinovič MVP devetog kola Eurolige

Košarkaši Budivelnika su na svom parketu u devetom kolu Eurolige savladali Nanterre rezultatom 97:87, a navijači kijevskog kluba imali su priliku svjedočiti najboljoj pojedinačnoj izvedbi jendog igrača u ovogodišnjoj sezoni Eurolige. 

Litvanski veteran Darjus Lavrinovič upisao je 29 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 3 blokade što mu je donijelo index korisnosti od 44. To je najbolji pojedinačni učinak jednog košarkaša u ovoj sezoni Eurolige. 

Iza njega u poretku z najboljeg igrača kola ostali su Realov Nikola Mirotić sa 35, Fenerov Emir Preldžić je zabilježio 33 indeksna poena, a Zoran Erceg iz Galatasaraya i Gani Lawal iz Milana su imali po 30 poena. 

Najbolji strijelac kola je također Lavrinovič sa 29 poena, Galatasarayev centar Furkan Aldemir je sa 16 skokova najbolji skakač, Trent Meacham iz Nanterrea je sa 10 asistencija vodeći asistent, dok je Ricky Minard iz Budivelnika ukrao najviše lopti u ovom kolu (šest). 

U ukupnom poretku nakon devet kola najbolji igrač je Nikola Mirotić sa 20,8 indeksnih poena po utakmici, Bojan Bogdanović iz Fenera je sa prosječno 17,9 poena prvi strijelac, skakače predvodi Pops Mensah-Bonsu sa 11,4 skoka po utakmici, dok je veteran Panathinaikosa Dimitris Diamantidis vodeći asistent lige sa 7,1 asistencijom po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.