Darko Planinić potpisao za Zielona Goru

Bivši centar Širokog Italiju zamijenio Poljskom

Darko Planinić potpisao za Zielona Goru

Darko Planinić nastavit će svoju karijeru u dresu poljske Stelmet Zielona Gore. Bivši centar našeg najtrofejnijeg kluba Širokog zaigrat će tako za osmi klub u svojoj sjajnoj profesionalnoj karijeri. 

Stasiti i čvrsti centar Hrvatske košarkaške reprezentcije u Poljsku dolazi iz Italije nakon solidne sezone u Dinamu iz Sassarija. Nakon Širokog, Maccabija, Cibone, Budućnosti, Baskonie, Gran Canarije, Sassarija Planinić seli u Stelmet koji ove sezone ima visoke ambicije.

Ugovor je potpisan na godinu dana a Poljaci su Planinićevim dolaskom dobili na čvrstini u obrani i u reketu pošto je ovaj košarkaš poznat najviše po tome.

Planinić je nedvno otpao sa spiska hrvatske reprezentacije, selektor Anzulović dao je povjerenje Zupcu i Žižiću, a Darko Planinić svoje je najbolje partije igrao uvijek u dresu reprezentacije, posebno u predolimpijskim kvalifikacijama te na samim OI u Rio de Janeiru 2016.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi