Datome: Barca me pokušala dovesti, ali ostajem u NBA

Italijan će igrati u Detroitu

Datome: Barca me pokušala dovesti, ali ostajem u NBA

E. Škorić

Italijanski košarkaški reprezentativac Gigi Datome otkrio je da ga je pokušala dovesti Barcelona.

Datomea je Barca namjeravala dovesti kao zamjenu za grčkog centra Kostasa Papanikolaoua koji je otišao u Houston Rocketse. Međutim, Datome je odlučio da ostane u Detroit Pistonsima.

“Želim još najmanje godinu dana igrati u NBA ligi. To je razlog zašto sam potpisao na dvije sezone s Pistonsima. Uglavnom, dosta rookiea ima problema tokom svoje prve sezone u NBA”, kazao je Datome za La Gazzettu dello Sport, dodavši:

“Lijepo je čuti da vas traži jedna od najbitnijih košarkaških ekipa u Evropi. Razgovarao sam s agentom i odlučili smo zajedno da ostanem još u NBA ligi”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.