David Logan karijeru nastavlja u Koreji

Jedan od najboljih šutera u povijesti Eurolige

David Logan karijeru nastavlja u Koreji

Neuništivi David Logan koji će krajem ove godine navršiti 36 godina još uvijek ne pomišlja na kraj karijere. Ovaj sjajni šuter danas je i službeno postao članom južnokorejskog košarkaškog kluba Sonic Boom.

Logan se s pravom može nazvati jednim od najboljih šutera u povijesti Eurolige u kojoj istini za volju i nije predugo igrao, ali njegove sezone u Baskoniji, Maccabiju, Albi i Panathinaikosu bile su sjajne i obilježene fantastičnim košgeterskim učincima.

U Europu je 2005 godine došao u talijansku Paviu, pa kasnije svoje ime stvorio u Poljskoj i tamošnjim klubovima Starogradu, Turowu i Prokomu. Logan je proteklu sezonu završio u francuskom Strasbourgu postižući u prosjeku 14.5 poena. Korejanci nisu u javnost izašli s detaljima ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi