Davis: Imao sam osjećaj da će ući sve što šutnem

Nevjerovatnim nastupom ušao u historiju

Davis: Imao sam osjećaj da će ući sve što šutnem

Anthony Davis će utakmicu protiv Detroita pamtiti dok je živ. Krilni centar New Orleansa je postavio rekord franšize po poenima, a utakmicu je završio sa nestvarnih 59 poena i čak 20 asistencija. 

"Bilo mi je jako zabavno jer mi je obruč izgledao tako veliki. Osjećao sam da će ući sve što šutnem. Nisam pratio koliko sam poena dao, ali su mi saigrači na time-outima govorili da žele da dođem do 60 poena", rekao je Davis.

Sjajni mladi košarkaš je sinoćnjom izvedbom postao treći igrač u posljednje 33 godine sa najmanje 50 poena i 20 skokova na jednoj utakmici. Davis se tako našao u društvu legendarnih O'Neala i Webera.

"Treba mi još vremena da se slegne sve ovo što se desilo. Biti u historijskim knjigama sa Shaqom i Chrisom? To je nešto posebno", rekao je Davis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi