De Colo novi košarkaš San Antonio Spursa

De Colo novi košarkaš San Antonio Spursa

Midhat Šljivak

Francuski košarkaš Nando De Colo, novi je igrač San Antonio Spursa.

Ovaj 25-godišnji Francuz koji igra na poziciji playmakera sa Spursima je potpisao dvogodišnji ugovor, a upravo ga je tim iz Texasa izabrao na NBA draftu 53. pikom 2009. godine.

De Colo je protekle stri sezone nastupao za špansku Valenciju  sa kojom je 2010. godine osvojio Eurocup.

"Velika mi je čast da sam potpisao za San Antonio Spurse. Uvijek ću se rado sjećati proteklog vremena u Valenciji, ali sada je red da pređem na veći nivo", rekao je De Colo, koji će u Spursima surađivati sa još dva reprezentativca Francuske, Tonyjem Parkerom i Borisom Diawom.

Francuz je u protekloj sezoni prosječno u Endesa ligi ubacivao 13,5 poena, dok je u Eurocupu imao 11,7 poena uz 3,7 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.