Bizarna ovisnost zbog koje NBA zvijezda gotovo da ne spava
Foto - EPA

Ayton ima ozbiljan problem

Bizarna ovisnost zbog koje NBA zvijezda gotovo da ne spava

M. Šljivak

Život sportske zvijezde donosi dosta izazova, a pojedini ne mogu da se nose sa slavom koju posjeduju.

Dosta je međutim i onih koji na poprilično bizarne načine traće svoje vrijeme, a među takvim je košarkaš Phoenix Sunsa Deandre Ayton.

Ovaj 23-godišnjak živi veoma neprofesionalan život. Dnevno spava samo dva sata, a razlog tome je ovisnost o video igricama.

"Ustaje oko 6 sati ujutro i nakon što je spavao samo dva sata, doručkuje, odigra turu igrica i ode na trening. Po povratku ponovo idu igrice, a čak i na dan utakmice ima raspored po kojem nađe vremena za igranje", piše ESPN.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cc84fNLPkxg/[/instagram]

Zbog ovog je trener Sunsa Monty Williams smanjio i minutažu Aytonu u posljednjoj utakmici doigravanja protiv Dallasa i sve se glasnije govori da bi ovaj centar mogao napustiti klub.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Buo_OAqn89d/[/instagram]

Ayton je u ovoj NBA sezoni na prosjeku od 17.2 poena po utakmici, a ukupno je u karijeri na prosjeku od preko 16 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi