Debitant iz Skoplja slavio protiv Cibone u Zagrebu

Debitant iz Skoplja slavio protiv Cibone u Zagrebu

Midhat Šljivak

Košarkaši makedonskog MZT-a iz Skoplja napravili su iznenađenje u prvom kolu ABA lige jer su u Zagrebu savladali favorizovanu Cibonu rezultatom 77:72

Cibona je vodila nakon prvih deset minuta 16:11, ali onda gosti iz Skoplja preuzimaju utakmicu u svoje ruke, te fantastičnom igrom u drugoj četvrtini koju su dobili 26:11, na poluvrijeme odlaze sa prednošću od deset poena 37:27.

Vodili su gosti nakon trećeg perioda sa 12 razlike, ali je Cibona ipak uspjela u završnici susreta da dođe do samo minus dva 69:71, no MZT mirnom igrom u preostalom dijelu meča dolazi do sasvim zaslužene pobjede.

Cade Davis je predvodio Makedonce sa 21 poenom, dok je Tomislav Zubčić za Cibonu ubacio 17 poena. Bh. reprezentativac Ante Mašić je ubacio 6 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.