Đedović briljirao u pobjedi Lottomatice

7. kolo košarkaške Eurolige

Đedović briljirao u pobjedi Lottomatice

Večeras je odigrano sedam utakmica 7. kola košarkaške Eurolige, a jedio je Maccabi slavio na gostujućem terenu, sve ostale pobjede su slavili domaćini.

Maccabi je na gostovanju sa 68:71 savladao Žalgiris, a do pobjede su ih predvodili Sofoklis Schortsanitis sa 22 i Doron Perkins sa 20 koševa. ovo im je sedama pobjeda u sezoni.

Olympiacos je na krilima Loukasa Maverokefalidesa i Vassilisa Spanoulisa koji su postigli po 16 poena došao je do pobjede nad Brose Basketsom od 86-69.

Lottomatica je na svom parketu pobijedila Spirou Chaeleroi sa 95:83, a do pobjede ih je vodio sjajni Darius Washington sa 27 koševa, a dobru partiju pružio je i bh. reprezentativac Nihad Đedović koji je postigao 16 poena uz pet skokova i četiri asistencije, dok je u gostujućoj ekipi na parketu najbolji bio Joseph Gomis sa 19 poena.

Unicaja je slavila protiv Real Madrida sa 75:71, a najefikasniji na terenu su bili Saul Blanco sa 17 u pobjedničkoj i Sergio Llull sa 16 poena u poraženoj ekipi.

Barcelona je na svom parketu došla do pobjede nad Cholet Basketom od 76:62, a do pobjede ih je vodio Boniface Ndong sa 15 poena, dok je ugostujućoj ekipi najefikasniji bio DeMarcus Nelson sa 14 koševa.

Domaće pobjede su još ostvarili Power. Elec. Valencija nad Efes Pilsenom od 62:56 i Union Olimpija nad Armani Jeansom od 82:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.