Đedović fanatastičan u derbiju, utrpao 17 poena Bambergu

Odličan nastup našeg reprezentativca u velikom derbiju

Đedović fanatastičan u derbiju, utrpao 17 poena Bambergu

Veliki derbi 14. kola Njemačke košarkaške lige odigrali su Alba i Bamberg. Dvije ekipe koje će se vjerovatno i na samom kraju sresti u finalu. U ovom duelu bolja je bila Alba i slavila, 90:75.

Ovaj duel gledat ćemo i u TOP 16 fazi Eurolige. Puno bolje je suret otvorila Alba i za samo par minuta stigla do prednosti, 10:4. Tri minute prije kraja prve četvrtine Alba je imala plus devet. Prvih deset minuta igre Berlinci su riješili u svoju korist rezultatom, 25:18. Alba je u drugih deset minuta bila apsolutno dominantna i na odmor je domaćin otišao sa vodstvom 49:27. 

 

Nastavila je Alba u drugom poluvremenu sa odličnom igrom, pa je u posljednjih deset minuta ekipa iz Berlina ušla sa 24 poena viška. Alba je do kraja bez problema zadržala prednost i slavila 90:75.

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Deon Thompson sa 19 poena, dok je naš Nihad Đedović bio odličan sa 17 poena. Dodao je Đedović ovom učinku i šest asistencija, te četiri skoka. Kod gostiju 18 poena postigao je Anton Gavel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.