Đedović i Alba pod imperativom pobjede

Euroliga

Đedović i Alba pod imperativom pobjede

Berlinska Alba, klub za koji nastupa bh. reprezentativac Nihad Đedović, sutra će u susretu 8. kola košarkaške Turkish Airlines Eurolige igrati protiv poljskog Asseco Procoma.

Njemački klub nalazi se pod imperativom pobjede ukoliko se želi plasirati među najboljih 16 timova Evrope.

Alba je trenutno na učinku od tri pobjede i četiri poraza. Nalazi se u B-grupi u kojoj je samo Unicaja osigurala prolaz u narednu fazu takmičenja i ne smije si dopustiti da izgubi protiv zadnjeplasiranog tima iz Gdynije jer su samo tri kola do kraja grupne faze takmičenja.

Ukoliko Đedovićev tim pobijedi, a Elan Chalon, Albin najozbiljniji konkurent za četvrto i zadnje mjesto u grupi koje vodi dalje, izgubi na gostovanju kod Maccabija, Nijemci bi jednom nogom bili u društvu najboljih 16 timova.

Do kraja grupne faze Eurolige zanimljiv bi trebao biti rasplet u A-grupi, u kojoj još nijedan tim nije obezbijedio ''Top 16'' fazu takmičenja. Derbi grupe u petak će odigrati prvoplasirani madridski Real i Fenerbahče koji se nalazi na drugom mjestu s pobjedom manje, dok trećeplasirani Panathinaikos sutra dočekuje predzadnju ljubljansku Olimpiju. Khimki bi trebao imati najlakši posao protiv Cantua koji se nalazi na začelju tabele.

Pored Unicaje u narednu fazu takmičenja plasirali su se Žalgiris,
Barcelona, CSKA i Bešiktaš.

- Raspored utakmica 8. kola:
- četvrtak, 29. novembra:
BC Khimki - Mapooro Cantu (16.30)
Cedevita Zagreb - Anadolu Efes (18.30)
Alba Berlin - Asseco Prokom (19.00)
Panathinaikos - Union Olimpija (20.00)
Maccabi Electra - Elan Chalon (20.05)
Caja Laboral - EA7 Emporio Armani (20.30)
Brose Baskets - CSKA Moskva (20.45)
Partizan mt:s - Lietuvos Rytas (20.45)

- petak, 30. novembra: 
Žalgiris Kaunas - Olympiacos (19.00)
Bešiktaš JK - FC Barcelona Regal (19.00)
Montepaschi Siena - Unicaja Malaga (20.00)
Real Madrid - Fenerbahče Ulker (20.45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.