Đedović odličan protiv Barcelone
Dokazao se protiv svojih: Nihad Đedović

ACB liga

Đedović odličan protiv Barcelone

Današnjim osamnaestim kolom započeo je drugi dio španske ACB lige. Vodeći timovi lige Barcelona, Real Madrid i Caja Laboral su upisali sigurne pobjede, dok su oba naša igrača Mirza Teletović i Nihad Đedović odigrali vrlo dobre partije i u ovom kolu.

Barcelona je nastavila s demoliranjem svojih protivnika i protiv Xaboea (103:82). Za nas je ova utakmica bila najvažnija zbog činjenice da je Barcelona igrala protiv tima u kojem je na posudbi nekoliko igrača katalonskog kluba, među kojima i naš reprezentativac Nihad Đedović.

Đedović je protiv svog kluba, vjerovatno pun motiva, odigrao najbolju utakmicu ove sezone i upisao 13 poena. Kostas Vasileiadis je sa 18 poena bio najbolji kod Xacobea, dok su Juan Carlos Navarro sa 17 i Pete Mickeal sa 16 bili najbolji kod Barcelone.

Caja Laboral je ponovo slavio pobjedu, ovaj put protiv Murcije rezultatom 78:64. Mirza Teletović je s 14 poena bio uz Tiaga Splittera (16 poena, 8 skokova) najbolji igrač Caje, dok su kod Murcije najbolji bili Miloš Vujanić sa 19 i Vlado Šćepanović s 13 poena.

Real Madrid je igrom i pobjedom protiv Cajasola (81:61) potvrdio da je krizi došao kraj. Dolaskom Jarića i oporavkom Llulla madridski sastav je zaigrao kao preporođen i Ettore Mesina izgleda sve zadovoljniji. Novica Velikčković sa 16 i Darjus Lavrinovič sa 15 poena bili su najbolji kod Reala, dok je Tyrone Ellis s 9 poena predvodio Cajasol.

Gostujućom pobjedom nad Granadom (78:66) Bilbao je konačno prekinuo crni niz poraza. Najbolji u pobjedničkom timu bili su Marko Banić sa 20 i Alex Mumbru s 15 poena, dok su Steffanson s a 16 i Ingles s 15 poena predvodili poraženi tim.

Valladolid je nastavio d odličnim igrama i protiv Alicantea (81:64), a sjajnu partiju su odigrali Frank Van Lacke i Brian Chase koji su ubacili po 17 poena, dok je kod poraženog tima najbolji bio Mindaugas Katelynas sa 16 poena i 10 skokova.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica Estudiantes je bio bolji od Pamese sa 88:76. Među šest igrača Estudiantesa s dvocifrenim učinkom briljirao je Chris Lofton sa 25 poena, dok su kod Pamese najbolji bili Rafa Martinez sa 13 i Victor Claver s 11 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti