Đedović pobjedom debitovao u Euroligi

Virtus pregazio Brose Basket

Đedović pobjedom debitovao u Euroligi

Ekipa Virtusa iz Rome nije imala mnogo problema u okviru košarkaške eurolige u susretu sa Brose Basketom.

Rimljani su slavili pobjedu rezultatom 83:65 u susretu u kojem su vodili od samog početka, te su na kraju slavili sa više nego ubjedljivih 18 poena razlike.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović imao je odličan debi u dresu Virtusa u Euroligi. Nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne proveo je na parketu 19 minuta, te je za to vrijeme ubacio šest poena i skupio tri skoka.

Virtus je do trijumfa predvodio Charles Smith sa 16 poena, dok je 13 ubacio Douglas Washington. Kod poraženih, ubjedljivo najbolji Kyle Hines sa 20 poena.

Olimpija je u Tivoliju došla do pobjede nad Efes Pilsenom nakon produžetaka (95:90). Kevin Pinkey sa 23 poena i Goran Jagodnik sa 21 poenom, predvodili su Zmajčeke do pomalo iznenađujuće pobjede nad skupim turskim timom, kojem nije pomoglo ni 23 poena Igora Rakočevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti