Đedović sa Bayernom bolji od Wrightovog Bamberga

Bh. reprezentativci jako dobri

Đedović sa Bayernom bolji od Wrightovog Bamberga

Midhat Šljivak

Bayern i Bamberg su odigrali derbi susret drugog kola njemačke Bundeslige, a na kraju je Bayern slavio pobjedu rezultatom 84:74.


Bio je ovo duel dvojice naših reprezentativaca Nihada Đedovića i Zacka Wrighta, a obojica su pružila jako dobre partije.

Bayern je nakon prvih 10 minuta igre imao veoma dobrih osam poena prednosti 24:16, da bi se ova prednost povećala za jedan poen na poluvremenu 42:33.

Uspio je Bamberg da se vrati u igru u trećoj četvrtini. Ovaj dio igre su gosti dobili 25:19, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa tri poena prednosti za Bayern 61:56. Ipak, u završnoj dionici Bayern je povećao svoju prednost za konačnih 10 poena prednosti.

Nihad Đedović je u pobjedničkom timu za 25 minuta na parektu ubacio 14 poena, a uz Troutmana je bio najefikasniji igrač Bayerna. Kod Bamberga Zack Wright je ubacio 12 poena, te je imao četiri skoka i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.