Đedović solidan u pobjedi Lottomatice

Đedović solidan u pobjedi Lottomatice

U devetom kolu Legebasket nije bilo iznenađenja osim poraza Benettona na domaćem parkeru od ekipe Bielle. Milano, Montepaschi, Lottomatica, Virtus i ostali velikani su upisali pobjede.

U neizvjesnoj utakmici Biella je slavila u Trevisu kod Benettona sa 61:60, a Jeff Viggiano je sa 15 poena predvodio pobjednički sastav. Virtus je zahvaljujući sjajnim partijama Kennedyja Winstona (23) i Jareda Homana (21) slavio kod Sassarija rezultatom 75:66.

Nihad Đedović je u pobjedi Lottomatice u gostima kod Terrama (74:53) upisao 12 poena, tri skoka i asistenciju, a siguran je bio i Montepaschi kod Brindisija (68:51). AJ Milano je na svom parketu bio bolji od Avellina sa 90:78, dok je Caserta savladala Varese rezultatom 92:80.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.