Đedović u Top 5 15. kola Lege-A

Nakon 22 poena u pobjedi Rome

Đedović u Top 5 15. kola Lege-A

Odlična partija Nihada Đedovića i 22 poena protiv Monsferata (92:93) u okviru 15. kola Lege-A donijela je našem reprezentativcu treće mjesto na ljestvici najboljih košarkaša zadnjeg kola prvenstva Italije u izboru Eurobasket.com portala.

Kako se navodi vezano za igre našeg reprezentativca, njegove kvalitetne partije mogle bi Romi donijeti još veći skok na tabeli. Đedović je na prosjeku od 11.5 poena po utakmici u prvih 15 kola Lege-A.

Prvo mjesto je pripalo Brandon Brownu iz Bance Tercas, koji je postigao 28 poena, 6 skokova i 3 asista u pobjedi nad "manekenima"iz Milana (74:68).

Drugi je bio Mustafa Shakur, upravo iz Monsferata, poražene ekipe iz duela sa Đedovićevom Romom. Ovaj igrač je postigao 24 poena, 3 skoka i 6 asistencija u tijesnom domaćem porazu od Rome.

Nihad Đedović: Monsferato - Aceo Roma (92:93)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.