Đedović veoma dobar u porazu Albe od CSKA

CSKA sigurno do pobjede

Đedović veoma dobar u porazu Albe od CSKA

Midhat Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su večeras na svom parketu ekipu Albe rezultatom 80:65 u susretu 9. kola Eurolige, a vrlo dobru partiju je za goste pružio Nihad Đedović.


Alba je dosta dobro odigrala uvodne minute utakmice. Nihad Đedović ih je predvodio u tim trenucima u kojima su imali minimalnu prednost, ali je CSKA odigrala bolje završnicu prve četvrtine i serijom 5:0, dolaze do 20:16 nakon prvih deset minuta igre.

Serija domaćeg tima nastavljena je i u drugoj četvrtini. Napravili su ulkupno seriju od 17:0, što im je donijelo veliku prednost od 18 razlike 40:22. Ipak, Alba je usojela da smanji zaostatak do kraja poluvremena na koje su otišli sa minusom od 11 poena 44:33.

Treća četvrtina donijela je dosta ujednačenu košarku. CSKA je održavao svoju prednost oko desetak poena, a nakon 30 minuta igre imali su dvet poena prednosti 63:54.

Uspjela je Alba prići na samo šest poena zaostatka početkom posljednje četvrtine 65:59, ali CSKA nije dozvolila da se gosti suviše približe, te su do kraja povećali prednost na plus 15.

Nihad Đedović je odigrao veoma dobru utakmicu za Albu te je ubacio 10 poena uz tri po tri skoka i asistencije. Wood je kod Albe ubacio 11 poena, dok je CSKA do trijumfa vodio Nenad Krstić sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije