Đedović vodio Lottomaticu do novog trijumfa

Košarkaško prvenstvo Italije

Đedović vodio Lottomaticu do novog trijumfa

Adnan Beganović

U okviru 13. kola talijanskog košarkaškog prvenstva Lottomatica je bez većih problema pred svojim navijačima svladala Montegranaro (88:73), a sjajnu partiju ponovo je pružio i naš reprezentativac Nihad Đedović.

Momčad našeg reprezentativca sjajno je otvorila susret, a već nakon prvih 10 minuta imala je prednost od 12 poena (27:15). U drugom periodu gosti su zaigrali nešto bolje, te su do odmora uspjeli smanjiti (42:34).

U trećoj četvrtini Lottomatica je održavala stečenu prednost, a u posljednjih 10 minuta ušlo se pri rezultatu 67:58 za Đedovića u društvo. U posljednjoj četvrtini košarkaši Lottomatice su još malo stisli gas, te su na kraju sasvim zasluženo došli do ubjedljivog trijumfa (88:73).

Đedović je sa 18 poena bio najefikasniji igrač susreta. Za dva poena šutirao je 5/9, dok je sa linije slobodnih bacanja imao učinak 8/11. Pored Đedovića u dresu pobjedničke momčadi raspoloženi su bili Andrea Crosariol i Josh Heytvelt, koji su postigli po 13 poena, dok su kod Montegranara najefikasniji bili Kristof Ongenaet sa 15 i Sharrod Ford sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti