I kamen bi zaplakao: Miško Ražnatović se od Dejana Milojevića oprostio posebnim i emotivnim riječima

Smrt mladog trenera šokirala košarkaški svijet

I kamen bi zaplakao: Miško Ražnatović se od Dejana Milojevića oprostio posebnim i emotivnim riječima

Haris Zilić

Košarkaški i sportski svijet jučer je šokirala vijest da je iznenada u 47. godini života preminuo košarkaški trener Dejan Milojević, koji je imao srčani udar. Ova vijest je zaustavila košarku na trenutak, niko nije mogao vjerovati u vijesti koje su došle iz SAD-a.

Milojević je bio veoma priznat mladi stručnjak, koji je nakon fenomenalnih rezultata sa Megom u regionalnoj košarci, dobio i poziv da bude asistent u NBA ligi u Golden State Warriorsima.

Košarkaši, treneri, sportski radnici opraštaju se od Milojevića na društvenim mrežama, a sinoć je najemotivniji status postavio Miško Ražnatović legendarni košarkaški menadžer koji je imao jak i poseban odnos sa Mliojevićem u svijetu košarke.

"Nikada nisam vidio sliku sa užasnijom simbolikom. Gledajući je, još mi je teže da opišem šta smo sve prošli, a još teže šta si sve uradio za mene, Megu i svjetsku košarku! Uvijek sam mrzio priče o neizbrisivim tragovima, ali ne postoji bolji opis za tvoje djelo! Vječna slava Dejane!", napisao je Ražnatović na društvenim mrežama.

Oglasi

Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu, a prve košarkaške korake napravio je u omladincima Beovuka kod trenera Miše Lakića. Igrao je za FMP, Partizan, Pamesu, Galatasaray, a igračku je karijeru završio 2009. godine.

Trenersku karijeru je 2012. počeo u Megi, da bi nakon osam godina, dakle 2020. otišao u NBA ligu. Od oktobra 2021. godine je bio član sturčnog štaba Golden Statea, sa kojim je 2022. bio prvak.

Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju 2001. godine u Turskoj, a sa mladom reprezentacijom, do 22 godine, zlato.

Birane riječi za Milojevića imao je i Džanan Musa

Među košarkaškim svijetom koji se oprostio od Milojevića bio je i naš Džanan Musa kojeg je također šokirala vijesti o smrti mladog stručnjaka.

"Shrvani smo povodom ovih tužnih vijesti. Ovo je šokantna i tragična vijest za sve u Warriorsima i nevjerovatno teška vremena za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali veliko zadovoljstvo da sarađujemo sa njim", napisao je Steve Kerr trener Golden Sateta  i dodao:

"Pored toga što je bio fantastičan košarkaški trener, Dejan je bio jedan od najpozitivnijih i najboljih osoba koje sam ikada poznavao, neko ko je unosio sreću i radost svaki dan, sa puno strasti i energije. Žalimo zajedno sa njegovom suprugom Natašom i djecom Nikolom i Mašom. Njihov gubitak je nenadoknadiv".

Milojević, koji je bio pomoćni trener Steve Kerru u Golden State Warriorsima, doživio je srčani udar tokom timske večeri u Salt Lake Cityju, nakon čega je hospitaliziran. Ljekari su mu se borili za život, no nažalost izgubio je ovu ključnu utakmicu - za vlastiti život.

Top Komentari

DDG
Pa Ziliću “novinaru”, pogledaj malo šta pišeš. To što si napisao nije Musina izjava nego od Steve Kerr-a.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi