Delaš iz Splita u Zalgiris
Mario Delaš je blistao u dresu reprezentacije na SP

Split ostao bez velikog talenta

Delaš iz Splita u Zalgiris

Jedan od najboljih juniora svijeta Mario Delaš novi je član litvanskog velikana Zalgirisa. 20-godišnji Splićanin je potpisao ugovor na tri i pol godine sa litvanskim klubom, a već večeras ga očekuje debi u zelenom dresu protiv Fenerbahcea u Euroligi.

Mario Delaš je izrastao u nadaleko poznatoj splitskoj školi košarke. 207 cm visoki centar je ove sezone u dresu Splita u hrvatskoj ligi odigrao deset utakmica, imao je prosjek 9,9 poena i 3,7 skokova po utakmici. Njegovom prodajom splitski klub očekuje da rješi velike finansijske probleme koji već dugo godina potresaju klub sa Gripa.

Pažnju svjetske košarkaške javnosti Mario Delaš je stekao prošlog ljeta na SP do 19 godina na Novom Zelandu na kojem je Hrvatska osvojila treće mjesto. Delaš je bio najbolji igrač prvenstva sa prosjekom od 20 poena i 7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.