Delfini slavili u Mejdanu

Prijateljski meč Tuzlaka i prvaka Švedske

Delfini slavili u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaši OKK Sloboda u Velikom Mejdanu večeras su ugostili švedskog prvaka Norrkoping Dolphinse, a nakon veoma uzbudljivog susreta na kraju su slavili gosti rezultatom 73:75 (16:06, 14:26, 18:20, 25:23).

Prva četvrtina pripala je izabranicima Josipa Pandže koju su dobili 16:6, te u drugom periodu imali vodstvo 21:11. Šveđani tada prave veliku seriju i na poluvrijeme odlaze sa vodstvom 30:32. Ovaj period Norrkoping je dobio sa 14:26.

U trećoj četvrtini gosti su takođe imali vodstvo, ali se u zadnji period ušlo sa dramom „koš za koš“.  Na kraju više koncentracije imali su prvaci Švedske. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Kjellbom sa 13, Falck sa 12, te Zeković i S. Smith sa po 11 poena. Kod Tuzlaka najviše poena dao je Božović (21), Jovanović (19) i Čerkezović (11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi