Delije zapalile kombi Grobara sa Kosova

Finale Kupa nije prošlo bez obračuna navijača

Delije zapalile kombi Grobara sa Kosova

M. Maksimović

Finale Kupa Srbije, odnosno Kupa Radivoja Koraća je ponudilo novi duel Partizana i Zvezde. Finale je odigrano u punom Čairu, a nije moglo proći niti bez navijačkog obračuna ''Delija'' i ''Grobara'' .

Policija je imala dosta posla u Nišu ovih dana. Još prije utakmice Partizana i Radničkog iz Kragujevca u subotu došlo je do sukoba navijača Partizana i Crvene Zvezde. U toj tučnjavi je teže stradao jedan navijač iz Čačka, a navijači su u obračunu koristili palice, kamenice, motke, baklje. 

Nakon završetka finalne utakmice novi sukob se dogodio na autoputu Niš-Beograd. Zapaljen je jedan kombi sa tablicama Kosovke Mitrovice, više osoba u tučnjavi je povrijeđeno, a policija je bila prisiljena zatvoriti taj dio autoputa. 

Nezvanično se saznaje kako su navijači Zvezde presreli kombi s navijačima Partizana, nakon čega su ga zapalili bakljama, dok su putnici kombija u tučnjavi izvukli deblji kraj. Kombi je imao tablice Kosovske Mitrovice, a njemu se nalazilo 17 ''Grobara'' pripadnika navijačke grupe “Grobari Kosovo”, predvođenih vođom Dušanom Mutavdžićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.