DeMarcus Nelson pojačava Zvezdu

DeMarcus Nelson pojačava Zvezdu

Midhat Šljivak

Nekadašnji student univerziteta Duke, DeMarcus Nelson, trebao bi u narednim danima postati novi košarkaš beogradske Crvene zvezde.

Zvezda je sa ovim bekom već daleko odmakla u pregovorima, te se očekuje njegov dolazak u Beograd gdje bi potpisao ugovor sa cvrneo-bijelim koji će u narednoj sezoni imati zaista fantastičan tim.

Nelson je 2008. godine završio koledž karijeru na Dukeu sa 14,5 poena u prosjeku na završnoj godini, a nakon što nije izabran na draftu, uslijedila je evropska karijera u kojoj je promijenio veliki broj klubova, čak šest, a igrao je i u NBA ligi za Golden State i Chicago.

Posljednju sezonu proveo je u francuskom Choletu gdje je imao 13,5 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.