Denga i njegovu majku šokirala vijest o tradeu

Iz Chicaga u Cleveland

Denga i njegovu majku šokirala vijest o tradeu

Edmir Škorić

Chicago Bullsi su napravili neočekivan potez kada su obavili trade i Luola Denga zamijenili Andrewom Bynumom. 

Bynum je odmah otpušten, kako bi u ljetnom periodu krenuli po jednu NBA zvijezde jer su slobodni Dwyane Wade, LeBron James, Carmelo Anthony... Dengu ni samom nije bilo jasno da mora ići iz Chicaga, a bilo mu je teško mami objasniti...

"Majka nije mogla da razunije zbog čega sam tradeovan. Zna da sam dobar momak i da se sa svima slažem. Ispitivala me, tražila razloge zbog kojih sam tradeovan. Najteže mi je palo da njoj objasnim razloge odlaska", rekao je Deng, koji je prešao u Cleveland i nosit će dres sa brojem devet.

"Vijest o tradeu me definitivno iznenadila . Kada sam saznao da idem, nisam mogao da vjerujem. Trebalo mi je malo vremena da se priberem, ali ipak nije to onaj osjećak kao da prestajem igrati košarku. Prelazim iz jedne dobre organizacije u drugu", dodao je Deng.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.