Denver bolji od Chicaga, a Oklahoma od Clippersa

Denver bolji od Chicaga, a Oklahoma od Clippersa

Adnan Beganović

U noći sa četvrtka na petak na NBA parketima odigrana su samo dva susreta, a do pobjeda su stigli košarkaši Oklahome i Denvera.

Košarkaši Oklahome su pred svojim navijačima savladali Los Angeles Clipperse (105:91), a do pobjede su ih vodili Durant, koji je imao učinak od 28 poena, šest skokova i osam asistencija, te Ibaka sa učinkomc od 17 poena i pet skokova.

S druge strane kod Clippersa su bolji od ostalih bili Griffin, Paul i Crawford. Griffin je postigao 27 poena kojima je dodao 10 skokova i pet asistencija, Crawford je dodao 18 poena, dok je Paul imao učinak od 17 poena, 12 asistencija i pet skokova.

Do domaće pobjede stigao je i Denver koji je bio bolji od Chicaga (97:87). Čak šest igrača kod Denvera postiglo je 10 i više poena, a izdvojili su se Hamilton sa 17, te Hickson sa 14, dok su Rose sa 19, te Boozer sa 15 poena bili najefikasniji kod Bullsa.

NBA, četvrtak:

Denver - Chicago 97:87

Oklahoma - LA Clippers 105:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.