Denver je s dobrim razlogom namjerno izgubio od Portlanda

Kalkulacije, kalkulacije...

Denver je s dobrim razlogom namjerno izgubio od Portlanda

S. Grebović

U noći sa nedelje na ponedeljak odigran je susret između Portland Trail Blazersa i Denver Nuggetsa, a pripao je domaćinima rezultatom 115:108.

Ovdje nema ništa čudno, izuzmemo li iz vida da je Mike Malone izveo kombinovan sastav protiv Portlanda, tako što je dao šansu onim košarkašima koji ove sezone nisu imali pretjeranu minutažu pa je poraz na kraju bio neminovan. 

Nuggetsi su tako pogurali Portland ka trećem mjestu i postoji realna šansa da na kraju regularnog dijela Denver bude drugi, a franšiza iz Oregona treća na Zapadu. Time bi Denver izbjegao Houston Rocketse u potencijanom polufinalu i put ka velikom finalu bi im bio neuporedivo lakši, pošto na njemu ne bi bilo ni nedodirljivih Golden State Warriorsa.

Mnogo je kalkulacija u posljednja dva meča regularnog kalendara NBA lige, među kojima je i ona da Utah namjerno izgubi posljednje dvije utakmice i tako padne na šesto mjesto, čime bi vjerovatno izbegla i Warriorse i Rocketse.

Jazzeri upravo u noći između utorka i srede igraju protiv Denvera i postoji mogućnost da odmaraju svoje najbolje igrače na ovom meču, baš kao što je to uradio Denver u Portlandu u pomenutoj utakmici.

Preduslov za sve ovo je da Oklahoma City Thunderi savladaju Houston. Ukoliko se to desi, a Denver i Portland pobjede svoje protivnike, raste šansa da Rocketsi završe na četvrtoj poziciji.

Detaljno pojašnjenje ovog scenarija donose kolege sa ESPN-a:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi