Denver napravio čudo, Nurkićev nastup zasjenila povreda

Golden State pao u Pepsi Centru

Denver napravio čudo, Nurkićev nastup zasjenila povreda

Košarkaši Denver Nuggetsa su u noći sa srijede na četvrtak kreirali pravu senzaciju pobjedom protiv Golden State Warriorsa rezultatom 112:110.

Trenutno najbolji tim NBA lige i njen aktuelni šampion je u Pepsi Centru doživio svoj tek treći poraz u sezoni, a najveće zasluge za to pripadaju Gallinariju i Bartonu, koji su ubacili 28, odnosno 21 poen.

Denver je bolje ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine je vodio sa sedam poena prednosti (32:25), da bi favorizovani gosti do odlaska na odmor smanjili na -1 (55:54).

Golden State je u trećoj četvrtini stigao do potpunog preokreta i poveo sa 66:60, ali su košarkaši domaćeg tima od tog trenutka napravili veliku seriju od 19:3 i tako došli u dvocifrenu prednost. Treća dionica okončana je vodstvom Denvera od 83:73.

Prednost domaćina se u četvrtoj četvrtini postepeno topila, a Golden State je trojkom Thompsona 3 sekunde prije kraja došao na -1. Ipak, isti igrač nije uspio realizovati posljednji napad na utakmici i tako odvesti meč u produžetke, pa je Denver proslavio najveću pobjedu u sezoni. Gostima nije pomogao ni sjajni Curry sa 38 ubačenih poena.

Svoj doprinos ovom velikom rezultatu dao je i naš Jusuf Nurkić, koji je za 15 minuta na parketu postigao osam poena (3/8), čemu je dodao četiri skoka, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Mrlju na njegov dobar nastup bacila je povreda članka koju je zaradio početkom četvrte četvrtine nakon blokade nad Igoudalom. Naš centar je nezgodno doskočio i od tog trenutka se nije vraćao na teren, a još uvijek nema informacija koliko je povreda ozbiljna.

NBA:

Denver - Golden State 112:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije