Denver Nuggetsi izabrali Jusufa Nurkića na NBA draftu
Foto: EPA

Bh. košarkaš izabran u prvoj rundi

Denver Nuggetsi izabrali Jusufa Nurkića na NBA draftu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić izabran je večeras u prvoj rundi NBA drafta.

Našeg fantastičnog centra je na 16. poziciji izabrala ekipa Denver Nuggetsa, koja je ovaj pik dobila u trejdu s Chicago Bullsima, a izborom u prvoj rundi Nurkić je postao prvi košarkaš iz Bosne i Hercegovine koji je izabran u prvoj rundi NBA drafta.

Sjani bh. centar je ušao u historiju košarke u Bosni i Hercegovini, a ne sumnjamo da će svojim igrama u NBA ligi dodatno otvoriti vrata našim košarkašima, baš kao što to čini i Mirza Teletović u dresu Brooklyn Netsa.

Prethodno su od bh. igrača u drugoj rundi birani Nedžad Sinanović i Edin Bavčić, ali ovi košarkaši nikad nisu zaigrali u najjačoj ligi svijeta.

Očekuje se da će Nurkić već naredne sezone zaigrati u NBA ligi.


JUSUF NURKIĆ at NBA Draft Night! by beraharyson

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.