Denver Nuggetsi trejdovali još jednog igrača

Robinson u Celticsima

Denver Nuggetsi trejdovali još jednog igrača

E. Škorić

Denver Nuggetsi svog playmakera Natea Robinsona trejdovali u Boston Celticsima za Jameera Nelsona.

Robinson je ušao u zadnju, drugu godinu svog ugovora kojeg je potpisao s Nuggetsima, a koji vrijedi 4.1 milion dolara.

Zbog povrede Robinson nije mogao dati pravi doprinos Nuggetsima, iako je briljirao u nekim mečevima. U prosjeku je ove sezone igrao 14.1 minuta, a po meču je ubacivao 5.8 poena uz 2.3 asistencije.

Nelson je, pak, na prosjeku od 6.8 poena, 4.4 asistencije i 2.8 skokova u 29 odigranih utakmica za Celticse u ovoj sezoni. Prije Bostona, u koji je stigao 18. decembra, nastupao je za Dallas, a prethodno je 10 sezona proveo u Orlando Magicu.

Inače, u trejdu Nuggetsa i Celticsa neće biti uključeni pikovi na draftovima. Podsjećamo da su Nuggetsi ranije već trejdovali svog centra Timofeyja Mozgova u Cleveland Cavalierse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.