Denver Nuggetsi u finalu Zapada
Chauncey Billups ponovo briljirao

NBA doigravanje

Denver Nuggetsi u finalu Zapada

E. Škorić

Prvi put nakon daleke 1985. godine, košarkaši Denver Nuggetsa uspjeli su izboriti finale Zapadne konferencije, gdje će se, za veliko NBA finale, boriti sa LA Lakersima ili Houston Rocketsima.

Denverov "Pepsi Centar" sinoć je ugostio Dallas Mavericske, i u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, Denver je slavio rezultatom 124:110. Od pet međusobnih utakmica, Mavericksi su tek jednom uspjeli pobijediti Nuggetse.

Na "Pepsi Centru" Denver je "nanizao" 16 pobjeda, a ovo je bila jedna od najboljih sezona Nuggetsa. Najbolji na parketu, noćas bio je Chauncey Billups, ubacivši 28 poena uz 12 asistencija i 7 skokova. Carmelo Anthony, kao i uvijek, bio je također jedan od najzaslužnijih za trijumf domaćeg sastava. Anthony je na kraju pored svog imena imao brojku od 30 poena.

Gosti iz Dallasa sinoć nisu mogli ništa, unatoč odličnom Nijemcu Dirku Nowitzkom koji je upisao 32 koša, 10 skokova i 7 asistencija. LA Lakersi bi večerašnjom pobjedom kod Houston Rocketsa došli do finala, a sigurno je da će imati teškog protivnika u finalu Zapada, košarkaše Denver Nuggetsa.

Polufinale Zapadne konferencije:
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 124:110
Ukupni rezultat: 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.