Denver poražen, skroman učinak Nurkića

Samo jedan koš iz igre

Denver poražen, skroman učinak Nurkića

Jusuf Nurkić odigrao je svoju najneefikasniju utakmicu u posljednje vrijeme u porazu Denvera od Dallasa rezultatom 97:89.

Naš košarkaš je na terenu proveo 17 minuta a za to vrijeme je upisao samo dva poena, uz šut 1 od 7. Nurkić je svemu tome dodao šest skokova i jednu ukradenu loptu, a zaradio je i dvije lične greške.

Dallas je nakon poluvremena imao sedam poena prednosti i tu prednost su do kraja uspjeli sačuvati i ne dozvoliti gostima iznenađenje. Treća i četvrta dionica bile su gotovo pa podjednake što je sasvim odgovaralo Mavericksima koji su došli do nove pobjede.

Najefikasniji i najbolji igrač na utakmici bio je Dirk Nowitzki sa 25 poena, dok je Denver predvodio Afflalo sa 16.

NBA:

Dallas - Denver 97:89

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.