Denver slavio, Jokić nezaustavljiv za Medvjede

Pelicansi zgazili Phoenix

Denver slavio, Jokić nezaustavljiv za Medvjede

E. Ganibegović

Denver Nuggetsi su večeras stigli do pobjede u Pepsi Centru protiv Memphis Grizzliesa 104:92.

Najzaslužniji za pobjedu Denvera je bio Nikola Jokić koji je pružio sjajnu partiju. Srbijanski centar je imao double-double učinak sa 28 poena i 13 skokova, a dodao je još i osam asistencija.

Prva četvrtina je pripala domaćim košarkašima s 27:18, a i u nastavku su pokazali više pa se na odmor otišlo rezultatom 61:45.

Početak treće dionice je pripao Denveru koji uspjeva da svoju prednost poveća na 20 poena razlike, ali poslije toga se bude Medvjedi i u potpunosti se vraćaju u meč. Rezultat poslije tri odigrane dionice je bio 76:74 pa nas je očekivala uzbudljiva posljednja četvrtina.

Međutim, Jokić i društvo su u zadnjoj dionici igrali sjajno i nisu dali gostima da preuzmu vodstvo i na kraju su zasluženo slavili.

Osim Nikole dobru partiju je odigrao i Jamal Murray sa 15 postignutih poena, a kod Medvjeda najbolji pojedinac je bio JaMychal Green sa 21 poenom.

Nešto ranije završena je utakmica između Phoenix Sunsa i New Orleans Pelicansa, a rezultat je bio 91:115. Pelicanse je do pobjede predvodio A. Davis s 23 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio TJ Warren s 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi