Denver slavio na krilima Millsapa, Oklahoma poražena

Nikola Jokić bez poena

Denver slavio na krilima Millsapa, Oklahoma poražena

E. Ganibegović

Denver Nuggetsi su na svom parketu upisali pobjedu protiv Sacramento Kingsa rezultatom 96:79.

Bolji početak utakmice za Kingse, koji su u prvoj dionici imali prednost od pola koša, 18:17.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Nuggetsima, pa su tako na odmor otišli sa prednošću od osam poena, 34:42.

Nastavio je Jokićev Denver u drugom dijelu utakmice tamo gdje je stao u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini su slavili sa 18:24. 

Sacramento se nije uspio vratiti u utakmicu, pa su tako upisali poraz rezultatom 79:96.

Denver su do pobjede predvodili Paul Millsap sa 18 poena i devet skokova i Kenneth Faried sa 18 poena i osam skokova. Nikola Jokić je utakmicu završio bez poena, ali skupio je devet skokova i sedam asistencija.

Utah Jazz je napravila iznenađenja i stigla do pobjede nad Oklahomom sa 96:87. Najbolji u redovima Jazza je bio Joe Ingles sa 19 poena, a podršku je imao od Rudy Goberta koji je imao 16 poena i 13 skokova, dok je na drugoj strani Carmelo Anthony utakmicu završio sa 26 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi