Denverov Jamal Murray igrat će za Kanadu na olimpijskim kvalifikacijama

Mundoasket propustio zbog ozljede

Denverov Jamal Murray igrat će za Kanadu na olimpijskim kvalifikacijama

Sjajni strijelac Denver Nuggetsa Jamal Murray potvrdio je za kanadski Sportsnet kako će ovog ljeta nastupiti na kvalfifikacijskom turniru za OI.

Podsjetimo, kanadska Vicotria bit će domaćinom jednoga od 6 turnira na kojima će se 24 reprezentacije boriti za preostalih 6 upražnjenih mjesta na OI u Tokiju iduće godine. 

"Stvarno sam želio igrati i ljetos, no povrijedio sam se" - rekao je Murray i dodao:

"Uzbuđen sam zbog toga, a razlog je zašto sam ovako rano dao svoju riječ je taj što osjećam da sam lider ove generacije i da ostali momci vide da sam cijeli u ovome, da sam spreman zaigrati i dati sve od sebe da se kvalificiramo za OI" - kazao je Murray koji ove sezone opet igra u sjajnoj formi i uz jokića predvodi Nuggetse ka play offu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti