Derek Fisher u Dallas Mavericksima

Veteran sa 38 godina potpisao novi ugovor

Derek Fisher u Dallas Mavericksima

Veteran Derek Fisher potpisao je ugovor sa Dallas Mavericksima. Dallas ima problema na poziciji playmakera, pa je dolazak Fishera bio logičan.

Dominique Jones je nastupio tek treći put kao starter u susretu protiv Bullsa. Prvi play Dallasa Darren Collison je povrijedio srednji prst desne ruke. "Pozicija playmakera je trenutno problem u našoj ekipi, ali mislim da nam Derek može pomoći," rekao je trener Mavsa, Rick Carlisle. 

 

Fisher je u prošloj sezoni odigrao 63 utakmice, a prosječno je postizao 5.6 poena, uz 2.7 asistencija. Da bi se otvorila pozicija za Fishera otkaz je morao dobiti Troy Murphy. Fisher je u karijeri na prosjeku od 8.6 poena, tri asistencije i dva skoka po utakmici. Izabran je kao 24. pick na draftu 1996. godine, koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih u historiji. Od 16 NBA sezona, Fisher je u devet odigrao sve utakmice regularnog dijela sezone. U doigravanju je Fisher skupio 229 utakmica, a sa Lakersima je pet puta došao do NBA prstena.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.