Deron Williams potpisao novi ugovor sa Netsima

Deron i zvanično produžio s Netsima

Deron Williams potpisao novi ugovor sa Netsima

M. Šljivak

Velika zvijezda NBA lige Deron Williams, danas je i zvanično potpisao novi ugovor sa ekipom Brooklyn Netsa.

Klub u kojem će karijeru nastaviti i naš najbolji košarkaš Mirza Teletović sa Williamsom je potpisao novi petogodišnji ugovor vrijedan vrtoglavih 98 miliona dolara. 

 

Ugovor je potpisan u trening kampu repezentacije SAD-a u Las Vegasu, a Williams je nakon potpisa izjavio.

 

"Veoma sam uzbuđen što sam potpisao se Brooklynom. Velika je čast igrati u Brooklynu i biti dio ove organizacije, prvog tima u Brooklynu u preko 50 godina. Vjerujem u ovaj tim i u ono što možemo postići na parketu", rekao je Williams.

 

Generalni menadžer Netsa Bily King, također je bio veoma zadovoljan potpisom Williamsa.

 

"Uzbuđeni smo potpisom Williamsa. Po mom mišljenju  Deron je najbolji playmaker u NBA ligi. Sa njegovim vodstvom ovaj tim može napraviti velike stvari", rekao je King.

 

Williams je u Netse stigao 2011. godine u trejdu sa Utah Jazzom, koji su ga draftovali 2005. godine trećim pikom. U karijeri je na prosjeku od 17,6 poena uz 9,2 asistencija u sedam sezona NBA karijere. Igrao je još i u Bešiktašu tokom NBA lockouta, a ostao je upamćen po postignutih 50 poena u Eurocupu protiv njemačkog Gottingena.  Najveći broj poena u NBA ligi postigao je protiv Charlotte Bobcatsa 4. marta ove godine 57.

 

Pored Williamsa i Teletovića, Netsi su danas potpisali jednogodišnji ugovor sa veteranom Jerryjem Stackhouseom. Ranije u toku dana su produžili ugovor sa Geraldom Walalceom, potpisali su zvijezdu Hawksa Joea Johnsona, dok su i blizu dovođenja Dwighta Howarda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.