DeRozan o LeBronu: On se pojavi niotkuda

U iščekivanju play-off sudara Cavsa i Raptorsa

DeRozan o LeBronu: On se pojavi niotkuda

Prošlogodišnji učesnici finala Istočne konferencije, Cleveland Cavaliersi i Toronto Raptorsi će ponovo odmjeriti snage, ovog puta u drugoj rundu play-offa.

U prvoj utakmici serije Cavsi će ugostiti Raptorse, a ponovo se očekuje duel sjajnog LeBrona Jamesa i najboljeg igrača Toronta, DeMara DeRozana.

DeRozan je, u najavi serije, sa novinarima razgovaro o susretu sa starim znancima, ali i o sličnostima LeBrona i Giannisa Antetokounmpoa, prve zvijezde  Milwaukee Bucksa, ekipe koju je Toronto izbacio u prvoj rundi.

"Pokušavam dobro završiti svaku akciju. Na meni je da ništa ne radim na silu, već da donosim ispravne odluke. Nije me briga ni ako moji saigrači promaše 50 šuteva za redom, ja ću i sljedeću akciju odigrati kao da su pogodili 10 šuteva u seriji", izjavio je DeRozan.

"Giannis ima dužinu, kada stoji u reketu imate osjećaj da rukama može dodirnuti granice terena. Stvar sa LeBronom je ta što vam se može učiniti da je ispred vas sve otvoreno, ali on se onda stvori niotkuda i ukrade loptu."

"Sa Giannisom se znalo da je on tu, i jednostavno morate dati pravi pas, sa LeBronom morate biti oprezni. Može vam se činiti da pas može proći, a on se onda pojavi i presječe dodavanje, ukrade loptu ili nešto slično", prokomentarisao je defanzivne vještine LeBrona sjajni bek Toronta.

Cleveland i Toronto prvu utakmicu igraju u utorak u 01:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi