Derrick Brown MVP kola košarkaške Eurolige

Igrač Lokomotiva blistao u 12. kolu

Derrick Brown MVP kola košarkaške Eurolige

Košarkaš ruskog Lokomotiv Kubana Derrick Brown najbolji je košarkaš 12. kola Top 16 faze Eurolige.

Amerikanac je u pobjedi svog tima protiv beogradskog Partizana upisao 18 poena, 7 asistencija i 5 skokova, što mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti 34.

Brown je slavio ispred beka Real Madrida Sergija Rodrigueza koji je imao indeks 30, Alexa Tyusa iz Maccabija (26), Ioania Bourousisa iz Real Madrida (26), te Tibora Pleissa iz Laborala, koji je također imao indeks 26.

Bojan Bogdanović iz Fenerbahčea je sa 24 poena najbolji strijelac kola, Furkan Aldemir iz Galatasaraya je sa 14 skokova najbolji skakač kola, dok je Efesov Jamon Gordon najbolji asistent kola sa 9 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.