Derrick Jones Jr. posljednji u nizu NBA košarkaša inficiranih koronavirusom

Na Floridi sve više slučajeva

Derrick Jones Jr. posljednji u nizu NBA košarkaša inficiranih koronavirusom

Čini se da se koronavirus opet velikom brzinom širi među NBA košarkašima.

Nakon što je nedavno objavljeno da je trojac iz Sacramento Kingsa Covid - 19 pozitivan ( Buddy Hield, Jabari Parker, Alex Len), danas je stigao i rezultat upravo s Floride gdje se krajem jula treba nastaviti NBA liga. 

Nisko krilo Heata i aktualni pobjednik takmičenja u zakucavanjima na All Staru Derrick Jones Jr. pozitivan je na koronavirus. Njegov je slučaj asimptomatski i košarkaš nema nikakvih komplikacija no košarkaš će u idućih 14 dana biti odvojen od treninga i suigrača te će se tada ponovo testirati. Očekuje se da će Jones ipak biti na raspolaganju treneru Spoelstri i da će zaigrati na završnici u Orlandu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi