Derrick Rose ponovo leti u NBA dvoranama

Vratio se nakon 18 mjeseci pauze

Derrick Rose ponovo leti u NBA dvoranama

Nakon 18 mjeseci na parket se vratio jedan od najboljih košarkaša današnjice Derrick Rose. 

U predsezonskom duelu protiv Indiana Pacersa na parket se vratio najbolji košarkaš Chichago Bullsa Derrick Rose. Lijevo koljeno je čini se zaliječeno, ali Rose još uvijek mora da uhvati pravu formu. 

Košarkaš Bullsa je ispao iz takmičarskog ritma, te je nekoliko lopti bacio u bunar, a za 20 minuta na parketu izgubio je četiri lopte. Ipak Rose je na susretu sa Pacersima pokazao da nije izgubio na eksplozivnosti i brzini. 

Rose je nekoliko puta probio odbranu Indiane, a susret je završio sa 13 poena i tri asistencije. U jednom trenutku Rose je i zakucao sa dvije ruke. Nakon meča trener Bullsa Tom Thibodeau je rekao: 

"Njegova brzina, reakcija i snaga koja ide uz to su nevjerovatne. To je ono što ga odvaja od drugih, zbog toga je najbolji. On saigrače čini boljim, a oni se moraju navići na njegovu brzinu. Primjetno je da je malo 'zahrđao', ali iz minute u minutu njegovo samopouzdanje raste," zaključio je trener Bullsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.