Derricku Roseu dozvoljen povratak na parket

Derricku Roseu dozvoljen povratak na parket

Midhat Šljivak

Najboljem košarkašu Chicago Bullsa Derricku Roseu dozvoljen je povratak na parket nakon gotovo godinu dana izbivanja zbog povrede koljena.

Ova 24-godišnja zvijezda NBA lige povrijedila se u prošlogodišnjoj play off seriji protiv Philadelphia 76ersa, te je već mjesecima trajao period oporavka od teške povrede križnih ligamenata.

Rose je neko vrijeme već u trenažnom procesu, a ljekari su mu danas dozvolili da igra utakmice. Ipak, Rose će sačekati još sa povratkom na parket dok ne bude mogao bez problema oslanjati se na lijevu nogu prilikom zakucavanja.

Njegov nastup se ubrzo očekuje, možda i do kraja mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.