Deset poena Đedovića u uvjerljivoj pobjedi Bayerna

Bayern uvjerljiv

Deset poena Đedovića u uvjerljivoj pobjedi Bayerna

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna uvjerljivo su na otvaranju doigravanja u Bundesligi savladali ekipu Ludwigsburga rezultatom 101:57.

Bavarci su kao veliki favoriti ušli u ovaj susret, što su na kraju i opravdali. Nakon prvih 10 minuta su imali sedam poena prednosti, 23:16, da bi već do poluvremena prednost porasla na 22 poena razlike 51:28.

Nastavak je također pripao Bayernu. Treći period je ponovo donio pravu katastrofu gostiju. Ovaj dio igre je Bayern dobio 34:11, te su u posljednjoj dionici samo potvrdili uvjerljivu pobjedu u ovom susretu. 

Nihad Đedović je ubacio 10 poena u pobjedničkom timu. Bryce Taylor je bio najefikasniji s 20 poena, dok je na drugoj strani Keaton Grant ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti